Zoek en boek

Kinderprogramma bij Paleis Soestdijk

Ontdek de historische plek waar koninginnen, prinsen en prinsessen woonden en speur naar Nederlandse uitvinders in de donkere kelder van het paleis. In de periode van dinsdag 16 juli tot en met zondag 1 september, biedt Paleis Soestdijk speciaal voor kinderen, een gevarieerd programma.

Gezinsrondleiding
In de periode van dinsdag 16 juli tot en met zondag 1 september worden iedere dag, m.u.v. de maandag, speciale rondleidingen voor gezinnen georganiseerd. Kinderen krijgen een actieve rol in de rondleiding, leren leuke weetjes over vroeger en verhalen over merkwaardige schilderijen geïnspireerd op hobbelpaarden. Een gezinsrondleiding is een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met de Nederlandse historie en het leven aan het paleis. Tickets voor de gezinsrondleiding zijn hier verkrijgbaar.

Speurtocht naar uitvinders
In de familietentoonstelling VIND HET UIT! Wereldverbeteraars van eigen bodem, ontdekken jong en oud waar ons kleine land groot in is. Wist jij bijvoorbeeld dat Wifi een Nederlandse uitvinding is? Ook de kettingkast op jouw fiets, bluetooth en het elektrisch scheerapparaat zijn door Nederlanders bedacht. Met een knijpkat (ook een Nederlandse uitvinding) gaan kinderen op ontdekkingstocht in de donkere kelder van het paleis op zoek naar uitvinders en hun uitvinding. Om het bezoek van de tentoonstelling vervolgens af te sluiten door zelf actief als uitvinder aan de slag te gaan.

Voor de speurtocht naar uitvinders heeft u geen extra ticket nodig. Met een ticket voor toegang tot het paleis kan de familietentoonstelling VIND HET UIT! Wereldverbeteraars van eigen bodem bezocht worden.

Multimediatour
Liever op eigen gelegenheid de historie van het paleis ontdekken? Er is een multimediatour beschikbaar waar volwassenen en kinderen onder begeleiding van beeld en geluid een uitgebreide tour door het paleis maken. Er is een reguliere en speciale familietour beschikbaar. De familietour is gericht op kinderen. Kinderen bezoeken het paleis onder leiding van Pjotr, de lakei van de Russische prinses Anna Paulowna. Pjotr laat de kinderen op interactieve wijze kennismaken met de koninklijke familie door middel van gezichtsherkenning op schilderijen in de stamboomkamer en vertelt het verhaal van Paleis Soestdijk.

WANNEER

  • Dagelijks t/m 1 september 2019

PRIJZEN

  • Gratis